shockwave

Heb je chronische pijn zoals hielspoor, verkalking in de schouder, een tennisarm of golfelleboog? En heb je alles al geprobeerd om ervan verlos te raken zoals injecties, medicatie en fysiotherapie? Zonder resultaat en met terugkeer van de pijn, soms erger dan voorheen? Dan is Shockwave therapie wellicht de oplossing.

Shockwave werkt met geluidsgolven. Je fysiotherapeut bedient een apparaat waar deze geluidsgolven uit komen. Deze geluidsgolven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door je huid naar de plek waar je blessure zit. Door deze geluidsgolven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied waardoor de pijn afneemt. Zo stimuleert de behandeling je lichaam om de blessure zelf te genezen. Het is een goede behandeling bij chronische en/of hardnekkige blessures. Met shockwave kan de fysiotherapeut de klacht op weefselniveau behandelen waardoor de pijn afneemt. Fysio Vechtdal werkt al een aantal jaar met deze therapie en de resultaten die we ermee boeken zijn erg goed. Veel patiënten die we behandelen met shockwave therapie merken na een paar behandelingen al een enorme verbetering.

De fysiotherapeuten van Fysio Vechtdal combineren shockwave steeds vaker met echografie. Met een echo kan de fysiotherapeut namelijk snel en duidelijk bepalen wat je pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit. Door echografie kun je bijvoorbeeld kalkafzetting in je schoudergewricht goed zien. Daarna kan de fysiotherapeut de shockwave therapie gericht op die plek gebruiken. Hierdoor is deze therapie zeer effectief.

Indicaties voor Shockwave

  • Tenniselleboog en golferselleboog
  • Overbelasting-aandoening van de kniepees
  • Pijn aan het scheenbeen door overbelasting
  • Overbelasting van de achillespees
  • Overbelasting van pezen in de schouderregio
  • Verkalkingen

specialisten