REVALIDATIE NA COVID-19

Fysio Vechtdal biedt een behandeltraject specifiek ontwikkeld voor patiënten die na een besmetting met het coronavirus thuis in quarantaine hebben gezeten, uit het ziekenhuis of van de intensive care komen. Het coronavirus kan een grote impact hebben op uw conditie en kracht. Ook klachten als kortademigheid en benauwdheid kunnen na het coronavirus nog lang aanhouden. Daarom is het van belang om na herstel van het virus snel te starten met de revalidatie, zodat u uw dagelijkse bezigheden weer kunt hervatten. Samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut wordt een persoonlijk beweegprogramma opgestart afgestemd op uw mogelijkheden en doelen. 

 

In samenwerking met het RadboudUMC, maakt Fysio Vechtdal een vervolgstap in verder onderzoek naar  COVID-19 paramedische herstelzorg. Dit onderzoekt betrekt meerdere paramedische disciplines waaronder fysiotherapie, diëtetiek, logopedie en ergotherapie. 

 

Personen die een corona infectie hebben doorgemaakt, komen in aanmerking voor vergoedingen vanuit de basisverzekering, als zij meedoen met dit onderzoek. De vergoeding zal dan bestaan uit 50 behandelingen voor 6 maanden. Het eigen risico wordt wel eerst aangesproken. Voor verdere informatie zie het patiënten formulier van het paramedisch onderzoek van het RadboudUMC onderaan de pagina.

Wat kan Fysio Vechtdal betekenen bij dit herstel?
Zeker na een periode van opname in het ziekenhuis kan het herstel lang duren en is fysiotherapie aan te bevelen om de draad weer terug op te pakken. Klachten die kunnen ontstaan na een ic opname:
- Verminderde longcapaciteit 
- Verminderde ademspierkracht
- Zwakte van de spieren door langdurig niet bewegen 
- Verminderde uithoudingsvermogen 
- Pijn en/of stijfheid aan de gewrichten 
- Algeheel gevoel van vermoeidheid
- Problemen met het uitvoeren van dagelijkse handelingen (ADL)

- Depressie en/of angstgevoelens
- Posttraumatische stresssyndroom

 

Ook als uw niet in het ziekenhuis gelegen hebt, kan het zijn dat u klachten hebt zoals kortademigheid, vermoeidheid, kracht en conditievermindering en/of gewichtsverlies waardoor u bijvoorbeeld moeite hebt om het werk en uw dagelijkse activiteiten en hobby's op te pakken. Fysiotherapie kan ook hier helpen bij uw herstel.

 

Download
covid-19
Patiëntinformatie_paramedische zorg_COVI
Adobe Acrobat document 211.2 KB