dry needling

Dry Needling is gericht op Triggerpoints, een verkrampt plekje in een spier, een ‘knoopje’, waardoor zowel lokaal als ‘pijn op afstand’ kan ontstaan. Het ontstaan van Triggerpoints heeft uiteenlopende oorzaken zoals een verkeerde houding, sportblessures, langdurige overbelasting bijvoorbeeld zoals bij computergebruik, een ongeval, immobilisatie zoals gips, maar ook stress of chronisch slaaptekort kunnen Triggerpoints veroorzaken.

De fysiotherapeut zal eerst door middel van een gesprek en een gericht onderzoek uw klachten nader analyseren. Daarna worden de spieren verder onderzocht, die mogelijk uw pijn veroorzaken. Specifiek worden de spieren onderzocht op de bewuste Triggerpoints. De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze Triggerpoints, door het aanprikken ervan met het naaldje. Dat geeft kortdurend een krampgevoel en daarna voelt de spier direct meer ontspannen aan. Vaak is er nog een halve dag wat zwaar gevoel in het behandelde gebied. Vaak is 1 behandeling al genoeg, soms is er een tweede of derde keer nodig.

Binnen onze praktijk zijn Peter dam, Kirsten Geerlig, Carmi Pasdriofski en Dennis Overberg gecertificeerd dry needling specialist. Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de praktijk.

 


specialisten