PARKINSON NETWERK

Parkinson is een progressieve aandoening. Dat houdt in dat het niet te genezen is en dat de klachten met de tijd verergeren. Als u Parkinson heeft, is actief blijven bewegen van essentieel belang:
• U vertraagt het proces dat u steeds meer klachten krijgt
• U kunt beter omgaan met de ongemakken die Parkinson met zich meebrengt
• U verlaagt de kans op andere aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, botontkalking en suikerziekte
• U heeft meer energie
• U voelt zich prettiger

 

Als u Parkinson heeft zult u op den duur steeds meer moeite krijgen met dagelijkse bewegingen zoals lopen, opstaan en omrollen in bed. Fysio Vechtdal helpt u om met deze ongemakken om te gaan, zodat u zo lang mogelijk uw zelfstandigheid kunt behouden. Door middel van adviezen, behandeling en begeleiding helpen we u en eventueel uw partner of verzorger zorgen we er voor dat u makkelijker, zekerder en vrijer kunt bewegen.

Uw begeleiding en behandeling gebeurt op individuele basis. Na een uitgebreid intakegesprek met één van onze fysiotherapeuten volgt een persoonlijk behandelplan. Groepslessen kunnen daar, afhankelijk van de situatie en uw eigen wensen, een onderdeel van uitmaken. U traint dan met een kleine groep lotgenoten in de fitnessruimte van onze praktijk.

 

ParkinsonNet staat voor een netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. Neurologen, parkinsonverpleegkundigen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten zijn aangesloten bij dit netwerk.

specialisten