Coronavirus update

Het Coronavirus heeft ook Nederland bereikt en beheerst het dagelijks nieuws, iedereen is inmiddels op de hoogte van het coronavirus. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen volgt Fysio Vechtdal de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Lees hier hoe dit specifiek van toepassing is binnen onze praktijken.

Onze praktijken blijven vooralsnog gewoon open en de behandelingen kunnen doorgaan mits je geen verkoudheids- of griepklachten hebt. Ook wanneer je langer dan twee weken geleden in een risicogebied bent geweest, maar geen griepverschijnselen, luchtweg- of verkoudheidsklachten hebt, kan de behandeling doorgaan.


Twijfel je of je naar de behandeling kunt komen? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk. We gaan uiterst zorgvuldig om met de gezondheid van onze cliënten en therapeuten, zoals je dat van jouw vertrouwde fysiotherapiepraktijk kunt verwachten. Mocht jouw therapeut vanwege klachten niet aanwezig kunnen zijn, dan word je daar persoonlijk over geïnformeerd. We zullen dan samen naar een andere oplossing zoeken.

Maatregelen in de praktijk

In onze praktijken wordt gebruik gemaakt van diverse trainingsapparatuur. Deze apparatuur wordt altijd zorgvuldig schoongemaakt door onze collega’s en hierbij wordt de medewerking van onze cliënten gevraagd. In deze situatie is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het schoonmaken van de trainingsapparaten en deze goed te reinigen na elk gebruik. Daarnaast is het belangrijk om zelf een handdoek mee te nemen.


Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het

coronavirus te voorkomen, zijn:

• Was je handen regelmatig;

• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

• Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg.

• Schud tijdelijk geen handen om eventuele verspreiding te voorkomen.

• Raak het gezicht zo min mogelijk aan, met name de ogen, neus en mond.

 

Binnen Fysio Vechtdal volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wanneer er iets aan de situatie verandert, zullen we opnieuw een update met u delen.